2022. 04. 08.

A Hold fázisai

Horoszkóp

A Hold nagy hatással van mindenki életére, még akkor is, ha nem vesszük észre. Különösen kedvelt a mi generációnk által, az erős női energiát reprezentálja. Továbbá a bölcsesség, intuíció, születés, halál és reinkarnáció jelképe.

A Hold fázisainak váltakozásai hasonlóak egy mag ciklusához: a magból egy növény lesz, kivirágzik és végül elhervad.

Szakaszainak jelentése:

Újhold: ilyenkor a Holdat sötétnek látjuk, mivel a Földnek ugyanazon az oldalán van a Nappal. Erre az időszakra egy kezdetként kell tekinteni, tökéletes a feltöltődésre és a hónap újult erővel való megkezdésére. A leghatásosabb, ha egyedül töltünk egy kis időt, messze a közösségi médiától.

Növekvő holdsarló: ez a legjobb időszak a manifesztáláshoz és a jó dolgok bevonzásához életünkbe. A legjobb, ha a kívánságainkra, reményeinkre koncentrálunk. Amint feltöltődtünk az újhold időszakában mindent amit csak szeretnénk valóra válthatunk.

Első negyed: mivel csak egy hét van közte és az újhold között, ilyenkor hajlamosak vagyunk akadályokba ütközni. Fontos kihívásokra és döntésekre koncentrálni, a mérlegeknek és halaknak sincs kifogás a döntéshozatal alól, fel kell készülni minden eshetőségre. A kontroll elvesztésének elkerülése, rugalmasság és nyugodtság a kulcs a legjobb kijövetel érdekében.

Növekvő háromnegyed: egy kicsivel van a telihold előtt, a tisztításról és utolsó simításokról szól.

Telihold: az elültetett mag aratásának időszaka. Mivel a Nap és Hold ellentétes oldalon vannak, a csillagjegyek szintúgy. Ez az időszak a legfeszültebb az összes közül, meg kell próbálnunk megtalálni az egyensúlyt. A legjobb, ha nem kezdünk el ragaszkodni semmihez, és érzelemmentesek maradunk, amennyire csak lehet.

Csökkenő háromnegyed: arra emlékeztet, hogy legyünk hálásak, fókuszáljunk az osztozásra és lelkesedésre. Ebben az időszakban kezdjük el érezni az első negyed alatt végzett kemény munka hasznát. A manifesztációk és célok eredménye is kezd lassan meglátszani. Sok szeretetet érzünk magunkban, és ezt meg akarjuk osztani másokkal. Könnyű nagy költekezésekbe esni, szóval koncentráljunk inkább az időre, mint a pénzre.

Utolsó negyed: itt a figyelem a megbocsátásra és elengedésre összpontosul. Ahogy a Hold egyre "kisebb" lesz, fel kell készülnünk a felesleges, fájdalmas dolgok elengedésére. Az elmúlt hónapban érhettek minket fájdalmak, bántódások, de ideje ezeket elengedni. Tartsunk egy nagytakarítást, mint lakás, mint barátok terén. "Ha nem szolgál, engedd el."

Csökkenő holdsarló: ez a gyógyulás és pihenés időszaka, ami üresnek tűnhet, mivel a dolgok jöttek, mentek, akaratunkon kívül. Ideje felkészülni az újabb ciklusra, a kör folytatódik, nem áll meg a kedvünkért.

hold1

Hamarosan elérkezünk az idei tanév végéhez is, de sajnos még sokat kell tanulni és az emlékezetünk egyre csak kopik a sok megtanult dologtól. Szerencsére segítségünkre lehet pár ásvány, hogy a memóriánk ne hagyjon minket cserben.

  • Karneol: életerő és kognitív funkciók erősítése
  • Lapis Lazuli: segíti a tisztánlátást
  • Citrin: egy kis kreativitással újraéleszti a koncentrációt
  • Szodalit: a bölcsesség köve, megtisztítja a fejünkben lévő zűrzavart
  • Borostyán: megerősíti a magabiztosságot
  • Sugilit: hasznos az agy működésében és fejlődésében

hold2