2021. 10. 06.

Iskola-egészségügyi szolgálat

Az iskola-egészségügyi szolgálat az egészségügyi alapellátás részeként a tanulók-elsősorban betegségmegelőző jellegű-ellátását szolgálja. Az iskola-egészségügyi szolgálat fő feladata a tanulók rendszeres szűrővizsgálatával a tünetszegény betegségek korai felismerése, a kiszűrt elváltozások nyomon követése. A szűrést követően a tanulót írásban tájékoztatjuk a talált elváltozásokról és a további teendőkről. Szükség esetén szakorvosi beutalót adunk, kérjük a vizsgálatok eredményét mutassák be nekünk. A krónikus betegségben szenvedőket gondozásba vesszük, életvezetési tanácsokkal segítjük.

A tanulók egészségi állapota és a szakorvosi leletek alapján az iskolaorvos jogosult a testnevelési felmentések elbírálására. Feladataink közé tartozik a diáksport versenyek előtti, a pályaalkalmassági vizsgálatok végzése, az iskolai kampányoltások adása.

Egészségfejlesztés: előzetesen osztályfőnökökkel előre egyeztetve történik a tanév során, minden osztályban.
Ha a tamulókkal kapcsolatban egészségügyi, magatartásbeli, lelki probléma merül fel, készséggel állunk rendelkezésre.

A 2021/2022. tanévtől az IER-KRÉTA (iskola-egészségügyi rendszer) használatára nyílt lehetőségünk. A tanulók kötelező szűrővizsgálatáról a leletet a KRÉTA rendszerben megadott szülői e-mail címre küldjük. (Lehetőség szerint ezen a rendszeren keresztül előzetesen értesítést küldünk a szülőknek a szűrővizsgálat idejéről.)

Elérhetőségek:

Orvosi szoba telefonszáma: +36 36 324808 / 1111 mellék (rendelési időben)

Rendelési idő:

  • Dr. Kádár Katalin
    • szerda: 8-15 óra (a hónap első szerdája kivételével)
    • péntek: 8-13 óra
  • Feketéné Fontos Anikó
    • szerda: 8-15 óra
    • péntek: 8-13 óra