2021. 10. 06.

SzÖSz

Szilágyis Öregdiák Szervezet

Mi a SzÖsz? Szilágyis Öregdiák Szervezet! Öregdiák… fura, de már nem is régen volt, hogy az alma materben próbáltunk minél kevesebb munkával minél többet megtanulni. Elkezdődött formálódni jellemünk és kialakultak akár életre szóló barátságok is. Akár koliban, akár a suliban, de létrejöttek igazi barátságok szerelmek, emlékek, amelyekre jó néha emlékezni. Egyetem alatt eljöhet sokszor, hogy arra  gondoltunk: „De jó lett volna, ha ezt megtanulom előre, vagy bárcsak itt lenne a padtársam vele ketten tutira összehoznánk.” Hiszen lehet, hogy két különböző jellem voltunk és más érdeklődéssel, sőt két teljesen más irányba sodort az élet. Életutunkon szükség lehet egy régi jó barát, osztálytárs segítségére, véleményére, tudására.

Miért hagynánk ezt a kapcsolati tőkét veszni? Alkossunk hát egy közösséget, mely a jövőben egyre nagyobbra bővül! Beléphetsz, ha szeretnél régi új ismerősökről néha képet látni, vagy csak informálódni a jelenlegi eseményekről:
- ha nem akarod, hogy a régi jó bulik és társaság felbomoljon,
- a segítségre van szükséged szakdolgozatíráshoz való közvéleménykutatásnál
- a szilágyisként nem tudod, hogy hova menj tovább tanulni
- ha van egy tesó, unokatesó, a szomszéd kissrác - aki közben nyolcadikos lett - és már is érdeklődik a Szilágyi iránt, akkor neked való a SZÖSZ!

Vannak programjaink, melyekkel próbáljuk összefogni az elballagott öregdiákokat (nyilván ez főképp az egyetemistákat érinti, hiszen tudjuk, munka mellett igen nehéz a szervezés).

S ne feledkezzünk meg a Szilágyis Baráti Körről sem, ahova szintén várjuk a véndiákokat.

A SZÖSZ minden évben megválasztja legnépszerűbb végzősét, hogy egyszer majd népes „szöszös” táborral büszkélkedjen: olyan diákokkal, akik kivették részüket a gimnázium diákéletéből, továbbviszik iskolánk hírnevét, támogatják, motiválják, inspirálják a jelen szilágyis diákjait. Ilyen formában szokott megrendezésre kerülni január tájékán a Szilágyis Reunion, mikor elballagott, már egyetemista hallgatók térnek vissza az Alma Materbe, hogy tapasztalataikat, ötleteiket átadják utódaiknak a főiskola- és egyetemválasztást, felsőoktatási életet illetően.

A megválasztott legSZÖSZösebb végzős megkapja az iskola kulcsát, melyet egy évre birtokol, és majd a következő évi Erzsébet-napi ünnepségen adja tovább utódjának. Nagy megtiszteltetés, hiszen diáktársai szavazzák meg a nyertest, Ők szavaznak Neki bizalmat.

Baráti üdvözlettel:
Kurtán Laura a SZÖSZ jelenlegi elnöke
dr. Csáki Zoltán a SZÖSZ megalapítója

Virágh Márk, a legSzÖSzösebb diák 2021-ben