2022. 09. 27.

Az AJTP irodalmi versenyének szerepe az egyéni tehetségfejlesztésben

Antal Andrea tanárnő előadása Magyar Tehetséggondozó Társaság konferenciáján

"Addig nem is gondoltam, hogy egy verseny csupán a létezésével okozhat örömet..." (egy versenyző az Arany János Tehetséggondozó Program irodalmi versenyéről)

"Az Arany János Tehetséggondozó Program irodalmi versenyének szerepe az egyéni tehetségfejlesztésben" - ezzel a címmel tartott szekcióelőadást a tanácskozás kiemelt témakörében (A hatékony egyéni tehetségfejlesztő programok tervezésének és megvalósításának gyakorlati szempontjai) a Magyar Tehetséggondozó Társaság 32. Országos Konferenciáján (Irinyi János Református Oktatási Központ, Kazincbarcika; 2022. szeptember 16-17.) Antal Andrea tanárnő mint a verseny szervezője.
Bemutatta az intézményünkben az idei tanévben immár 20. alkalommal megrendezésre kerülő - a diákok körében igen népszerű - országos verseny menetét, a Szőkéné Csapó Erika tanárnő által összeállított feladatokat, a magyar munkaközösség és a szervezésben, lebonyolításban résztvevő kollégák versenyhez kapcsolódó munkáját. Megfogalmazta, hogy a versenynek a legnagyobb értéke - azon túl, hogy bővíti a diákok ismereteit, fejleszti képességeiket - a személyiségformáló ereje.

IMG_3615