2021. 12. 06.

Erzsébet-napi tánc

Egy végzős, latint és keringőt is táncolt pár, Bárdos Anita és Tóth Balázs beszámolója az Erzsébet-bál táncairól és ezek próbáiról

- Hogy éreztétek magatokat a tánc közben?

Anita: Csütörtökön, a főpróbán kicsit féltem és izgultam, nagy volt a nyomás. Átöltözni a kis lenge latin ruhából a nagy hatalmas keringős szoknyába volt a legnehezebb és gyorsan meg kellett szokni, hogy hogyan lépjek abban a ruhában. Pénteken már minden zökkenőmentesen ment szerencsére!

Balázs: Nagyon furcsa érzés volt ennyi ember előtt táncolni, az első "felvonásnál" kicsit féltem, hogy rontani fogok, de ez szerencsére nem történt meg.

- Olyanok lettek a táncok, mint amilyet elképzeltetek? Melyik tetszett jobban?

Anita: Részemről igen! Rengeteg térformánk volt a keringőben, a latinban pedig sok gyors, fülbemászó zene. Nehéz lenne megmondani melyik tetszett jobban, mindkettő másért. A latinban szuper volt a tempó, a keringőben pedig a legjobb a ruha volt és az, hogy két napra mind igazi hercegnők lehettünk. Imádtam mindkettőt! 

Balázs: Sokkal jobb lett, mint amilyenre számítottam. Igazság szerint nem gondoltam volna, hogy a főpróbán fog összeállni az egész véglegesen. Nekem a latin sokkal jobban tetszett, szerintem modernebb mint a keringő, de annak is megvan a maga hangulata. 

- Milyen hangulatban teltek a próbák? Volt valami, amit örökké emlegetni fogtok?

Anita: A próbák nekem mindig a nap fénypontját jelentették! Főleg a latin, mert ott kevesebben voltunk, több időnk volt egymásra, jobban megtapasztalhatta Robi is és mi is, hogy ki mit milyen gyorsan tanul. Szerintem egyértelmű, hogy a Robi által adott becenevek örök emlékek maradnak számunkra :D 

Balázs: A próbák nagyon jó hangulatban teltek, ez legfőképp köszönhető Robi személyiségének, sajátos humorának. Biztos vagyok benne, hogy a Robi által emlegetett beceneveket még használni fogjuk. 

- Mennyire fájt a lábatok a végén? :D 

Anita: Azt hittem nem fog egyáltalán fájni, de a latin tánc végén a sok ugrálás már kicsit megviselte, viszont természetesen csak pár percig fájt.

Balázs: Egyáltalán nem fájt a lábam, jó választás volt a cipőm.

- Ha tehetnétek, újra táncolnátok? Hiányoznak a próbák és Robi? 

Anita: Akár már holnap, ha tehetném! Mind a kettőt! Egyiket sem bántam meg, sőt! Nagyon rossz volt az első olyan hétfő, amikor 7.óra után a helyihez mentünk, nem az aulába táncpróbára. Robi, a személyisége, illetve a próbák is hiányozni fognak (vagyis már hiányoznak is). 

Balázs: Természetesen újra eltáncolnám, főleg a latint. Hiányozni fognak a próbák és Robi, de a sokáig bennmaradás nem nagyon.