2022. 04. 08.

Falunap

Interjú a 10.b-vel

Miért pont ez lett a ti témátok? Eredetileg is ezt szerettétek volna?

Mohácsi Petra: A legelső téma, ami felmerült, az a bolondok napja volt, ezt követte egy magyaros-betyáros téma, és ebből alakult ki a falunap.

Énekes Lili: Azért esett erre a választásunk, mert első körben több megvalósítható ötletünk volt rá.

Völfinger Ábel: Szerencsére sikerült olyan programot választanunk, ami még nem volt, talán ennek is köszönhető, hogy ennyi pozitív visszajelzést kaptunk tőletek, amit nagyon köszönünk!

Mikor kezdtétek el összerakni a terveiteket?

Énekes Lili: Úgy gondolom, hogy el lehetett volna hamarabb is kezdeni a készülődést, amivel az utolsó hét nehézségeit megspórolhattuk volna. Az összes program közül a tánccal kezdtünk január környékén. Utána következett a kisfilm, aminek a forgatókönyvének a megírása és leforgatása között sok idő telt el. A témanapban úgy gondolom, hogy a legnagyobb hibánk a dekoráció késői elkezdése volt. Az ötletek természetes megvoltak, de ezek kivitelezni is kellett, ami az utolsó másfél hétre maradt.

Mohácsi Petra: Sok feszültséget keltett, hogy alig tudtuk eldönteni a témánkat. De miután megszavaztuk, hogy melyik legyen, gördülékenyebben folyt a szervezés. A témanapon már mindenki jól érezte magát és elégedett, felszabadult volt.

Inkább összekovácsolta, vagy szétrobbantotta az osztályt a közös szervezés?

Énekes Lili: A kisebb konfliktusok ellenére összekovácsolta az osztályt. Megismertük egymás határait és képességeit, mindemellett pedig a díszek készítése közben nagyon jól éreztük magunkat.

Völfinger Ábel: Természetesen voltak nézeteltérések, de összességében szerintem összekovácsolta a közösséget.

Mindenki kivette a részét a munkából?

Mohácsi Petra: Mindenki próbált segíteni valamiben. Egyesek a filmben, mások a dekorációban, és persze ide tartoztak a táncpróbák is. Nem volt olyan, aki ne vette volna ki a részét.

Völfinger Ábel: A munkából mindenki kivette a részét, ezért sikerült ilyen jól. Persze volt, aki többet, és volt, aki kevesebbet tett hozzá, de így lett kerek egész, hogy az egész osztály beletette szívét-lelkét a végén.

Sokan jártak már közületek igazi falunapon?

Énekes Lili: Az osztályból is laknak falun, ezért ők már jártak egy igazi falunapon, de ezek után reménykedem, hogy aki eddig nem vett részt ilyen programon, annak is meghoztuk a kedvét, hogy ezen a nyáron megnézzen egy ilyen rendezvényt.

Völfinger Ábel: Természetesen nem lehetett összehasonlítani egy igazi falunappal, mert iskolai keretekre kellett szabni, de az osztály azon fele is meg volt elégedve, akik vidékiek és már jártak több falunapon is, szóval véleményem szerint kihoztuk belőle a lehető legtöbbet, és tudtuk garantálni a jó hangulatot.