2022. 04. 08.

Fresh

Filmajánló

Randizni sosem könnyű, főleg nem appokon keresztül, de néha a szerelem ott talál ránk, ahol a legkevésbé várnánk. Például az esti bevásárlás alkalmával a zöldségek között. Noa itt találkozik az elbűvölő és titokzatos Steve-vel. Viszont kiderül, Steve nem egészen az, akinek mondja magát. A rózsaszín felhő pedig nagyon gyorsan rémálommá válik.

A színészválasztás fantasztikus, Sebastian Stan-nak még ezt a sok szörnyűséget is megbocsájtanánk, annyira elbűvölő. A táncos montázsai pedig fanyar humort csempésznek az amúgy halálosan komoly eseményekbe. Talán éppen ettől válik olyan groteszké a film, ami könnyen meg tud akadni a torkunkon.

A film nem tartogat meglepetéseket és fordulatokat, szinte tudjuk, mi lesz a vége, mégis az utolsó jelenetig feszült, és leköti a néző figyelmét. Ami hiányzik a filmből, hogy megértsük a karakterek motivációit, hogy hogyan váltak azzá, akik. Valamint kissé már unalmas a "minden férfi rossz" sablon, a film is főleg erről szól.

A Fresh ironikus és bizarr módon metaforaként használja a mai randizási szokásokat. A párkeresés olyan, mint egy húspiacon nézelődni.

Összességében egy kellemes horror-szatírát kaptunk, ami megéri a kétórás játékidőt.

A film felkavaró jeleneteket tartalmaz!

Bon appétit!