2022. 10. 15.

Gyertyák jelentése

Az ősz eljöttével sokan szeretnek bekuckózni szobájukba egy jó könyv vagy film társaságában. Ezt még varázslatosabbá teheti egy kis gyertyafény, meg persze az egész szobát beborító jó illat.

Tudtad, hogy a gyertyákat is lehet tudatosan használni, különböző célokra? Minden szín mást reprezentál és vonz az életedbe. Ez csak még egy ráadás, hogy miért gyújtsunk gyertyát gyakrabban.

Vegyük is végig melyik szín mit jelent:

A fehér gyertya a leggyakoribb és legkönnyebben használható szín, tökéletes a lakás tisztításához, nyugalomhoz, védelemhez, új kezdetekhez. Ezt a színt “be lehet programozni”, hogy bármelyik másiknak a hatását érjük el vele.

 

 

A rózsaszín a szeretetet reprezentálja, akár romantikus, akár önmagunk megkedveléséről van szó. Azonban ez a gyertya akkor hasznos, ha inkább lelki kapcsolatokat keresünk, mint fizikait.

 

A másik fajta szeretet vonzására a piros szín a legjobb választás, de ezen felül növeli a bátorságot, akaraterőt, elszántságot és mind lelki, mind fizikai erőt.

 

 

A narancssárga növeli a kreativitást és önbizalmat, segíti csökkenteni a frusztrációt, új barátokra tehetsz szert a segítségével, valamint vidámságot hoz az életedbe.

 

 

A citromsárga, mint a vidámság színe vonzza a pozitív érzéseket, segít a tanulásban, serkenti a logikai képességeket és a fontos dolgokra való fókuszáláshoz is jó.

 

A zöld színről eszünkbe juthat a növekedés a növények kapcsán, valamint a pénz. Ez a szín pontosan ezeket vonzza. Növekedés alatt lelki fejlődést, érettebbé válást lehet érteni.

 

A kék gyertya harmóniát, nyugalmat, bölcsességet, inspirációt hoz. Kapcsolatok terén vonzza az őszinteséget és lojalitást.

 

Ha szeretnél gyakrabban tudatosan álmodni, könnyebben meditálni és manifesztálni ez a tökéletes, lila szín számodra. Növeli az intuíciót és segít kinyitni a harmadik szemet.

 

Habár ez a szín elsőre rossz benyomást kelthet, valójában nagyon hasznos. A fekete gyertya elűzi a negativitást, rossz érzéseket, véget vet a káros szituációknak, megvéd és biztonságot nyújt. Nem ajánlott a túlzottan gyakori használata, de párhavonta akár jót is tehet.

 

 

Még specifikusabban úgy lehet használni a gyertyákat, ha különböző fűszereket vagy ásványokat rakunk bele, erről a novemberi cikkben lesz szó.

Egy kis őszi ásvány válogatás a hozzá illő színek szerint:

  • citrin: boldogság, optimizmus
  • tigrisszem: szerencse, akaraterő, döntéshozatal
  • karneol: motiváció, önbizalom
  • gránát: erő, magabiztosság, kapcsolatok
  • heliotróp: bátorság, kontrollban maradás
  • bronzit: elszántság, nyugalom, fájdalomcsökkentés