2021. 10. 20.

Heves megyéből csak a Szilágyi került be az ország 100 legjobb gimnáziuma közé

A HVG rangsora szerint

Évente összeállítja a HVG az ország 100 legjobb gimnáziumának rangsorát, a következő eredmények alapján; érettségi-, a 10. évfolyamosok kompetenciamérése, felvételi eredményei, valamint a tanulmányi versenyeken elért helyezések számítanak.

Mindenki ismeri a mondást, miszerint a kitartó, szorgalmas munka meghozza gyümölcsét.   Bizonyítja ezt az 5 helynyi előrelépés, mellyel a 2022-es rangsorban, 82. az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium. Heves megyét egyetlenként képviselve a listában. Beszédes az a tény is, hogy a legjobb tíz középiskola közé csak egy vidéki fért be, de a százas rangsorban összességében több a vidéki iskola, mint a fővárosi. Ha Budapestet kivesszük a merítésből, 47. a gimnáziumok között a Szilágyi. Köszönet illeti az intézmény minden dolgozóját, az összes pedagógust, nevelőtanárt, pedagógusi munkát segítő dolgozót, akik kitartóan, töretlenül végzik munkájukat. Természetesen az idejáró mintegy 700 tanuló sikere ez elsősorban. Gratulálunk!

Kamaszkor, világjárvány, növekvő követelmények sem szegik kedvüket, szorgalmasan dolgoznak és tanulnak céljaikért. Értik, a jövőjüket alapozzák meg a Szilágyiban megszerzett tudásukkal.