2021. 11. 11.

Horoszkópunk elemzése

Hogyan kell értelmezni

Mindenki tudja, mi a horoszkópja és látott már legalább egyszer egy bonyolult ábrát tele vonalakkal, ami sok mindent elárul rólunk. De miről is van szó, és hogy is kell ezt igazából értelmezni?

Nagyon sok weboldal van, ami segíthet megismerni jobban önmagunkat, csupán a pontos születési idő és hely megadásával. Ha egy ilyet kitöltünk, eredményül különböző bolygókhoz és házakhoz rendelt csillagjegyekkel találjuk szembe magunkat. Nézzük, melyik mit jelent!

Nap: ez az a jegy, amit mindenki a horoszkópjaként emleget, az összes többi bolygóról megfeledkezve. Tulajdonképpen erre alapszik a személyiségünk, az egónk, akik igazán ismernek, ilyennek látnak minket.

Hold: reprezentálja a belső, „sötét” énünket, amit mások nem igazán ismernek, így mutatjuk ki az érzéseinket és ilyenek vagyunk, amikor senki sem lát. Tükrözi a felnőtt-gyerek kapcsolatot, ez esetben a felnőtt és gyerek énünket.

Aszcendens: bár ez nem egy bolygó, de az aszcendens az ún. „big three” harmadik tagja. Azt mutatja meg, milyen benyomást keltesz másokban, hogy látnak téged kívülről egy első találkozásnál.

Merkúr: ez a bolygó a kommunikációt szimbolizálja, a logikát és a racionalitást tükrözi.

Vénusz: a szerelem bolygója, uralja, hogy mit tartunk fontosnak, meg lehet tudni belőle, hogy mi a szeretet/szerelem nyelvünk, milyen az ízlésünk.

Mars: az ösztönöket és tetteket uralja, innen származik az akaraterőnk és motivációnk. Az derül ki belőle, mi ösztönöz minket és milyen területen vagyunk erősek különböző szempontokból.

Jupiter: a szerencse bolygója, összeköttetésben áll a mentális és spirituális növekedéssel. Megmutatja, hogyan növekedhetünk mélyebb értelemmel, a nagylelkűségünket és toleranciánkat képviseli.

Szaturnusz: a felelősség és korlátok bolygója. Jelentőséget visz az életünkbe, információt ad az önkontrollról és elkötelezettségről. Segíthet az életben való fejlődéshez.

Uránusz: megmutatja, hogyan haladunk az életben és miért vagyunk különlegesek. Az Uránusz az a részünk, ami nem hajlandó beleolvadni a társadalomba.

Neptunusz: ez a bolygó irányítja a képzelőerőnket, álmainkat, spiritualitásunkat. Ez az álmodozó bolygónk és a fizikális energiánk, feloldja a határokat.

Pluto: legtöbbször az „alvilág ” bolygójaként van említve. Megmutatja, mi is van a felszín alatt, össze van kötve az újjászületéssel, kezdetekkel és a véggel, megmutatja, hol ütközünk akadályba az erőnkkel és energiánkkal kapcsolatban.

Egy kis ráadásként, egy hónap késéssel, de ásványok sulikezdéshez:

  • Ametiszt: „nyugikő”, csökkenti a stresszt és szorongást, védelmet ad
  • Karneol: segíti az önbizalom növelését, motivációt ad
  • Tigrisszem: növeli az akaraterőt, bevonzza a szerencsét
  • Holdkő: segíti az új kezdetek és dolgok elfogadását
  • Szodalit: fejleszti a memóriát, segíti a fókuszálást, erősíti a logikát
  • Fluorit: tisztánlátás segítője, növeli a rendezettséget és kiegyensúlyozottságot