2021. 12. 16.

JoJo no Kimyō na Bōken (JoJo’s Bizarre Adventure)

Animeajánló

A JOJO a világ egyik legelterjedtebb, és leghíresebb manga alapú animéje, amelyet Hirohiko Araki írt. Viszonylag hosszabb terjedelmű, a manga már jóval az anime előtt jár, ugyanis annak most decemberben jött ki ötödik évada, a "Stone Ocean”, amelyben már a sokadik JoJo-t ismerhetjük meg.

A történet George Joestar-ral kezdődik, akinek fia, Jonathan Joestar egy iskolába jár Dio Brando-val, aki meg szeretné ölni George-ot és megszerezni A maszkot. George lebetegedése miatt sikerrel jár, és innentől egy vámpírrás változik, mivel a maszk egy átkot tartalmaz, elveszi Jonathan testét és egyúttal főgonoszként is tekinthetünk rá ettől a ponttól.

A Joestar család minden generációja azért harcol, hogy megállítsák Diot és a leszármazottait.

Történik velük az idő múlásával mindenféle, de jelenlegi álláspont szerint még nem sikerült véglegesen legyőzniük Dio valamelyik leszármazottját.

Erősen harc alapú, de jól kidolgozott történet változatos szereplőkkel.

Azoknak ajánlom inkább, akik szeretnek kötődni egy animéhez, ugyanis eléggé hosszú, és még folyamatban van a kiadása. Minden évad egy-egy újabb kaland, és nem lehet kiszámítani, hogy Amerika, Egyiptom vagy épp Japán az adott részek helyszíne.

IMDb: 8,4/10