2021. 12. 06.

Love, Death and Robots (Szerelem, halál és robotok)

Sorozatajánló

A sorozat egy antológia, amely rövid részekből áll, amelyek tartalmilag függetlenek egymástól. Minden epizód más animátor csapat által készült, és más, egymástól merőben eltérő történettel rendelkezik. A legalapabb stop-motion részektől a 3D animálton keresztül, a már fotorealisztikus részekig minden megtalálható a maga 2 évadában, amit egyébként fognak bővíteni a jövőben. És bár nem lett a második évad annyira ütős, ez fogható a járványügyi helyzetekre.

Egyébiránt nagy a differencia a különböző részek között, személyes kedvencemmé vált az "Alternate Histories" (Alternatív Történelem), ami olyan multiverzumokat vázol fel elméleti szinten, amelyek akkor történhettek volna, ha Hitler más időben hal meg az élete során, vagy máshogy történnek a dolgok vele, például ha nem rúgták volna ki a művészeti iskolából.

Összességében egy nagyon jól kidolgozott (eltekintve a második évadtól) sorozat, amit bárki megtekinthet a Netflixen is akár. Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, könnyed szórakozást nyújt, bár néhol azért elég nyomasztó (vagy épp társadalom kritikus).

IMDb: 8,5/10