2021. 12. 16.

Ready Player One

Filmajánló

A Ready Player One (RPO) egy igazán magával ragadó film, amei 2042-ben játszódik. A jövő valósága, miszerint az emberek a virtuális valóságba menekülnek beteljesedett, és a gyárvezető a csalókat a való életben zárja börtönbe és kényszermunkára kényszeríti. A történet önmagában is megállja a helyét, ugyanis egy durván 400 oldalas könyvből íródott, aminek a második része a tavalyi év folyamán került ki.

Fő helyszínünk az OASIS, ami minden embernek biztosít kikapcsolódást vagy kalandot, de legalábbis ezt ígéri, ugyanis az alkotó James Halliday halála után elrejtett benne 3 kulcsot, amelyek megtalálásával egy ember megkaphatja a játék forráskódját és rendelkezhet afelett. És itt kezdődnek a problémák, mivel az igazgató is meg akarta ezeket szerezni és mindent meg is tett azért, hogy az övé lehessen a három kulcs.

Végezetül szerencsére főszereplőnk kitartása győzött, leállította az OASIS szervereit. Később bár visszakapcsolta őket, korlátozásokat vezetett be, és nem hagyta, hogy mégegyszer zűrös vége lehessen a szabadságnak.

A történet folytatását a második könyvből tudhatjuk meg, de ezt nem fogom senkinek elspoilerezni, tessék menni és megnézni a filmet, szerintem mindenkinek egy kötelező darab, és ki tudja, lehet ez lesz majd a jövőnk egyszer.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a sci-fi-t és szeretne egy kicsit kikapcsolódni ebben a futurisztikus világban egy jól megírt történettel.

IMDb: 7,4/10