2022. 04. 08.

Retro-nap

Interjú a 10.d-vel

Miért pont retro-nap? Eredetileg is ezt szerettétek volna?

Varga Judit: Nem is volt nagyon más, ami felmerült volna, szerencsére egyöntetűen tudtunk dönteni. Ez volt az a téma, amihez kapásból rengeteg ötletünk volt, dekorban és programokban egyaránt.

Tompa Iván: Igazából sokat agyaltunk, hogy mi lehetne a legjobb és közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy a retro-nap lesz a legjobb választás nekünk.

Mikor kezdtétek el összerakni a terveiteket?

Varga Judit: A készülődést az ötleteléssel kezdtük, ez a folyamat pedig rögtön a téma választása után elindult. Az apróbb elemeket már fél éve kitaláltuk, de igazán januártól kezdődött az őrület.

Tompa Iván: Sok osztályfőnöki órát rászántunk, illetve volt, amikor késő délután is bent maradtunk az iskolában, hogy megtervezzük az április 1-et, de úgy gondolom, minden belefektetett idő 100%-osan megérte, és igazán jó volt diáktársaim arcán látni azt, hogy mennyire tetszettek nekik a programjaink.

Inkább összekovácsolta, vagy szétrobbantotta az osztályt a közös szervezés?

Varga Judit: Szerintem inkább összekovácsolódtunk. Természetes, hogy a közös munka mindig kompromisszumokkal jár, de az osztály az utolsó pillanatban kialakult problémákat is ügyesen kiküszöbölte.

Tompa Iván: Persze voltak kezdeti konfliktusok, nehézségek, de szerencsére az elénk kerülő akadályokkal közösen megbirkóztunk. Volt, hogy nem egyeztek páran valami apróságon, de mindig sikerült megtalálni az arany középutat.

Dudás Orsolya: Szerintem összekovácsolta az osztályt, mégha volt is veszekedés, azt is meg tudtuk oldani szerencsére, s úgy működtünk együtt, mint egy igazi összetartó csapat.

Mindenki kivette a részét a munkából?

Varga Judit: Javarészt igen. Bár voltak, akik nem vállaltak nagyon nagy szerepet a munkálatokban, de sok kicsi sokra megy.

Tompa Iván: Véleményem szerint mindenki odatette magát 120 százalékosan erre a napra. Persze, volt olyan, aki többet, volt olyan, aki kevesebbet dolgozott, de senki sem maradt ki a szervezésből. Egy-egy szünet programját felosztottuk egymás között, és mindenki a neki tetsző feladatot végezhette el, én például a kis videónk forgatásáért feleltem, és minden pillanatát élveztem a szöveg átírásának, szereplők leszervezésének, a forgatókönyv megírásának. Díszítéskor is gördülékenyen tudtunk dolgozni, kisebb-nagyobb csapatokban.

Sokan szeretik tőletek a retro édességeket, zenéket?

Varga Judit: Szerencsére igen! Mikor megérkeztek a jutalomként szétosztott gumicumik, alig tudtam visszafogni a bagázst, hogy meg ne dézsmálják! Amikor pedig a zenéket válogattuk, vagy táncpróbák után együtt hangolódtunk, mindenki együtt táncolt a retro klasszikusokra.

Dudás Orsolya: A retro zenéket szerintem kifejezetten sokan szeretik, ez meglátszott az osztályunkon is, mikor válogattuk a zenéket, mert a legtöbben otthon voltak ebben a témában szerencsére.