2022. 03. 21.

Sikerrel zárult a XIX. Országos AJTP-s Irodalmi Verseny

2022. március 17-19. között iskolánkban megrendeztük a XIX. AJTP-s Országos Irodalmi Versenyt. A díjazottakat Ballagó Zoltán tankerületi igazgató köszöntötte. Az Arany János Tehetséggondozó Program irodalmi megmérettetése a Szilágyi privilégiuma minden évben. Tavaly ezt az eseményt elmosta a világjárvány, idén online készültünk a szervezéssel. Az utolsó pillanatban mégis feloldásra került a korlátozás és ezzel lehetővé vált ismét személyesen találkozni a magyar nyelvet és irodalmat szerető lelkes diákokkal, akik az ország tizenöt AJTP-s intézményéből érkeztek Egerbe ezen a hétvégén, összesen ötvenkilencen.

Gratulálunk minden versenyzőnek, aki a múlt hétvégi péntek-szombaton iskolánkban megrendezett XIX. AJTP-s Országos Irodalmi Versenyen részt vett és további sok sikert kívánunk a felkészítő tanáraiknak!  15 intézmény 59 diákja olvasta el Arany János balladáit és Dragomán György Máglya című regényét, mérte össze tudását az olvasott művekről; ismerkedett egymással, valamint Eger és környéke kulturális, természeti értékeivel - meglátogatták Eger nevezetességeit, kirándultak a Bükk-fennsíkra, meghallgatták a JaJa zenekar Szép szavakkal című koncertjét.
Köszönjük a diákok, valamint a felkészítő és kísérő tanárok munkáját, lelkesedését! Gratulálunk a győzteseknek! Találkozunk jövő tavasszal!
Külön örülünk Virágh Fanni (11.e) I. helyezett és Jescheta Ibolya (11.e) II. helyezett tanulók eredményének (felkészítő tanáruk Békési Katalin tanárnő), valamint gratulálunk dr. Molnárné Guba Emese tanárnő 9. ajtp előkészítős tanítványának, Pásztor Csengének, aki V. helyezést ért el.

Az elismeréseket Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója adta át.

a HEOL cikke

az Egri Ügyek cikke

a TV Eger híradása

                 írásbeli feladatsor