2022. 05. 11.

Színek spirituálisan

Horoszkóp

A színek épp olyan fontosak, mint bármilyen spirituális szimbólum, totem vagy az ásványok. Nézzük meg mit jelentenek ezek!

Fekete: réges rég óta a halállal és gyásszal asszociált árnyalat. A legerőteljesebb színnek van titulálva spirituális értelemben. Bolygói: Szaturnusz, Plútó. Horoszkópjai: Skorpió, Bak. Az emberek legtöbbször akkor hordják, amikor sebezhetőnek érzik magukat és megpróbálják elrejteni a hibáikat. A külvilág felé a magabiztosság látszatát közvetíti, még akkor is ha a viselőjének érzelmei káoszba vannak temetve. Emellet jelképezi a lázadást, tekintélyt és rendezettséget. A mágiában a fekete ásványokat vagy talizmánokat sokszor a negatív energia összegyűjtésére használják.

Fehér: a hibátlanság, tisztaság és új kezdetek szimbóluma. A legtöbb színnel ellentétben ez nem feltétlenül lelkesítő. Spellek készítésben a legtöbbször fehérnek képzeljük el a védelmező fényt. Magába foglalja az összes színt, vibrációjával egy ajtót hoz létre minden lehetőséghez. Nem csak a mágiában használatos, hanem a személyes tudatosságban. Sok menyasszonyi- és orvosi ruha is ilyen színű, hogy a makulátlanságot szimbolizálja. A nyugodtságot és az alagút végén lévő fényt is jelképezi, ezzel csökkentve a stresszt. Pozitív hatása ellenére óvatosan kell használni, mert okozhat merevséget és  érzelmek hiányát.

Citromsárga: jelentése nagyban függ a kontextustól. Ha sokszor veszed magad körül ezzel a színnel hajlamos vagy túl szigorú lenni magadhoz. Természetedből adódóan kíváncsi vagy és önálló. Ha nehézségeid vannak az önkifejezéssel ajánlatos ennek a színnek a használata (ásványok vagy talizmánok formájában). Könnyebben elnyerhető az emberek bizalma ezzel a színnel. Segít a gyors döntésekben és szorongás csökkentésében is.

Narancssárga: a vidám citrom és robosztus piros keveréke az alulértékelt narancssárga. Növeli az intelligenciát és serkenti az étvágyat, ha problémáid vannak az evéssel segíthet a narancs tónusok bevitele a konyhába. Segít a kifejező képességben és az önbecsülés növelésében. Javítja a kommunikációs készséget is, ami nagyon hasznos tud lenni.

Piros: egy nagyon erőteljes színről van szó, ami növeli a magabiztosságot, és motivál, de nem szabad túlzásba vinni viselését, mert hirtelen haragot és agressziót okozhat. Ha fáradt vagy ajánlott a piros viselése, hogy feltöltsön minél gyorsabban. Egy kis érdekesség: a webáruházakban a “vásárlás” gomb azért piros a legtöbbször, mert izgatottságot okoz a vevőben és több esély van rá, hogy megveszi a terméket.

Zöld: az agyad és szíved közötti egyensúlyt szimbolizálja. A természetben a növekedést, megújulást és tavaszt jelképezi. Ha egy fontos döntést kell hoznod vedd körbe magad sok zölddel. Iránban a zöld a paradicsom jelképe, Japánban az örök életé, az Aztékoknál királyi szín volt, Kínában pedig a szépség és méltóság színe. További jelentései: diplomácia, együttműködés, irigység és kapzsiság. Ez a szín is jó a stressz ellen és a meditációhoz.

Kék: az őszinteség, meggyőzés és hűség színe. Hasznos a konfliktusok elkerülésében. Nyugtató hatása is van, főleg a halványabb árnyalatainak. Mivel a torok csakrával van összeköttetésben viselője nyugodtan és tisztelet teljesen fog igazat mondani. A kék a világon az egyik legkedveltebb szín, mivel tudat alatt biztonságérzetet nyújt.

Indigó: a színskálán a kék és lila között elhelyezkedő szín általánosságban a legmélyebb gondolatainkat és spirituális bölcsességet jelképezi. A kék a kommunikációt segíti, a lila pedig a felsőbb énünkhöz való beszédet. Mivel a harmadik szem csakra színe, segítségével túl lehet látni a valóságon és mélyebb értelmet találni a dolgokban. Rendezettséget alkot a káoszban és nyugtató hatása is van, de csak úgy mint a pirosnál, itt is figyelni kell a mértékességre.

Lila: a piros és kék szín keverékeként a szenvedély és érzelem szimbóluma. Kapcsolatot tart a fizikális világgal és a lélekkel is. Továbbá az álmok és vágyak színe, éppen ezért jó a manifesztációhoz. Ha a kedvenc színeid közé tartozik jó eséllyel intuitív vagy, kedves és hűséges. Mindig másokat helyezel magad elé. Növeli a vezetői képességeket és a képzelőerőt.

 

Ásvány ajánló, különböző színekhez:

  • Fekete: Ónix, Hematit, Obszidián, Turmalin
  • Fehér: Howlit, Holdkő, Szelenit, Kvarc
  • Citrom: Citrin, Borostyán, Jáde egyes változatai
  • Narancs: Karneol, Tűzachát, Napkő
  • Piros: Rubin, Korall, Jáspis
  • Zöld: Jáde, Aventurin, Smaragd, Malachit, Peridot
  • Kék: Angelit, Azurit, Lapis Lazuli, Szodalit, Topáz
  • Indigó: Ametiszt, Ametrin, Azurit, Fluorit, Sugilit
  • Lila: Ametiszt, Ametrin, Fluorit, Sugilit