2021. 12. 16.

Westworld

Sorozatajánló

Most egy eléggé futurisztikus sorozatot hoztam el, amit lehetséges, hogy többen már ismertek. Ez pedig a Westworld, amit a HBO online szolgáltatásán lehet megnézni, jelenleg három évadja van, mindhárom teli csavarokkal és meghökkentő titkokkal.

A történet egy vadnyugati világról szól, ami a jövőben játszódik. Érdekesnek hangozhat így elsőre, ugyanis a vilagban MI androidok (azaz mesterséges intelligenciával ellátott robotok) "élnek", és a gazdagabb rétegek ebbe a világba be tudnak regisztrálni, és mindenféle következmény nélkül ténykedni. Főhősnőnk Dolores, aki egy napon kezd öntudatra ébredni, rájön az emberek terveire velük, és a szökésén kezd el dolgozni. Közben maga mellé állítja sok android társát is, akit elkezdenek mészárolni is akár, a céljuk érdekében.

A legutóbbi évad már egy másik helyen játszódik, egy futurisztikus nagyvárosban, ahol továbbra is a célját próbálja elérni Dolores, hogy megszüntesse a Westworld-öt.

Mindenkinek tudom ajánlani, aki odavan a vadnyugatért, de nem okoz gondot neki a disztópikus jővőnézet sem. Egy hosszabb sorozatról beszélünk, szóval érdemes akkor elkezdeni, amikor az embernek több ideje van, akár egy szünetet rászánni, mert minden percét megéri.

IMDb: 8,6/10