2022. 01. 04.

Felvételi az Arany János Tehetséggondozó Programra

2022. január 21-22. (péntek-szombat)

Az Arany János Tehetséggondozó Programra pályázó diákok felvételijét 2022. január 21-én és 22-én (péntek-szombat) tartjuk.

Várjuk a tanulókat 2022. január 21-án 13 órára az iskola kollégiumába (bejárat a Vincellériskola út felől). Ezen a napon, pénteken délután a diákok az Arany János Tehetséggondozó Program beválogató tesztjét fogják megírni. Ehhez semmiféle segédeszközt nem használhatnak. Ezt követően játékos ismerkedő, közösségi programon vesznek részt.

Szombaton délelőtt a felvételi eljárás részeként a tanulók a központi írásbelit írják meg, az arra vonatkozó szabályok ITT olvashatók.

Kérjük, hogy a tanuló hozza magával:
- személyi igazolványát és diákigazolványát
- általános iskolai bizonyítványát (a hetedikes év végi jegyek miatt)
- nyolcadikos félévi értesítőjét (Kérjük, amennyiben lehetséges, az osztályfőnök állítsa ki hamarabb a félévi értesítőt, hogy a pontszámokat minél előbb számolni tudjuk. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a félév zárása után azonnal, e-mailben, szkennelve kérjük küldeni az azalea@szilagyi-eger.hu címre.)

Az itt tartózkodáshoz a felvételizők pizsamát és tisztálkodó szereket is hozzanak magukkal, mert a felvételi péntek 13.00 órától szombat 12.00 óráig tart. A diákok a kollégiumban szállást, pénteken uzsonnát, vacsorát, szombaton reggelit és ebédet (hidegcsomag) kapnak. Pihenésükről, felügyeletükről mindvégig gondoskodunk.

Az AJTP felvételi eljárás pótnapjai a 2021/22-es tanév rendje rendelet szerint: január 27. (központi írásbeli) és január 28. (AJTP-teszt).